با توجه به موارد گفته شده در همین مقاله‚ مغز ما میتواند با موسیقی تحت تاثیر قرار بگیرد. با شنیدن موسیقی آرام‚ مغز به حالت آرامش نردیک میشود. با شنیدن موسیقی تند نیز مغز هشیارتر میشود. این تاثیرات میتواند پس از پایان یافتن موسیقی نیز ادامه داشته باشند.
از آنجایی که همه اعضای بدن ما تحت فرمان مغز هستند‚ پس موسیقی میتواند روی عملکرد تمام سیستمهای بدن ما تاثیر گذار باشد. پس موسیقی میتواند برای درمان استرسهای مزمن، افسردگی، اضطراب، بیماریهای قلبی و … نیز موثر واقع شود. همچنین موسیقیهای شاد میتوانند تاثیرات مثبت در ذهن افراد داشته باشد. این تاثیرات میتواند شامل افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن‚ پایین آوردن فشار خون‚ افزایش انگیزه‚ افزایش خلاقیت‚ کاهش تنش و مدیریت استرس شود.
در زمان ورزش کردن نیز موسیقی در آمادگی بدن و ذهن تاثیر گذار است. موسیقی استقامت و روحیه شما را افزایش داده و باعث میشود که در هنگام ورزش کمتر احساس درد و خستگی داشته باشید. پس ورزش کردن با موسیقی میتواند منجر به عملکرد بهتری شود.
چه موسیقی گوش بدهیم؟
البته شما برای گوش دادن به موسیقی باید انتخابهای مناسبی داشته باشید. برای دریافت تاثیر مناسب از موسیقی شما باید با توجه به شرایط روان خود در آن لحظه موسیقی انتخاب کنید. برای انتخاب درست موسیقی شما باید به مواردی مانند تمپو، گام، سبک و محتوای اشعار توجه داشته باشید تا بتوانید شرایط روانی و احساس مناسبی را دریافت کنید.
اگر بخواهید با گوش دادن به موسیقی انرژی خود را افزایش دهید و تاثیر مثبتی روی خلاقیت و انگیزه خود بگذارید‚ انتخاب مناسب برای شما تمپوی بالا در موسیقی میباشد. از این دسته از موسیقیها میتوان به موسیقیهای پاپ و راک با اشعار شاد اشاره کرد. اگر به موسیقی ایرانی علاقه مند باشید نیز رنگهای آواز ماهور میتواند برای شما مناسب باشد.
اگر میخواهید برای کاهش استرس خود به موسیقی گوش دهید‚ بهتر است که یک موسیقی با تمپوی پایین را انتخاب کنید. مواردی مانند موسیقی کلاسیک ایرانی و دستگاههایی مانند همایون و سه گاه میتواند انتخاب درستی باشد. علاوه بر این موسیقی کلاسیک غربی و انواع بالادها که تمپوی پایین دارند نیز موارد مناسبی خواهند بود.